Урологічне відділення

Відділення урології є структурним підрозділом «Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім.ІО.Липи».

Спочатку надання урологічної допомоги в госпіталі інвалідів війни проводилось на 15 урологічних ліжках у складі хірургічного відділення лікарем Боржієвським А.К., який у 1989 році після переходу медичного закладу у новий госпітальний комплекс організував та очолив урологічне відділення на 65 ліжок 45 урологічних, 20-проктологічних)

З 2008 року відділення реструктуризоване на 65 ліжок (20 з яких, призначені для реабілітації хворих з пошкодженням функції хребта та спинного мозку). У 2007 році завідувачем відділенням став Бучма І.М.
З 2019 року урологічне відділення повторно реструктуризоване на 40 урологічних ліжок.

Відділення розраховане на 40 ліжок.

Одним із головних пріоритетів урологічного відділення лікарні є забезпечення високого рівня спеціалізованої медичної допомоги контингенту, що обслуговує госпіталь, та мешканцям Львівської області. Щороку в відділенні стаціонарно лікуються близько тисячі хворих.

Лікарі надають весь спектр урологічної допомоги, активно працюють над впровадженням у практику роботи лікарні нових методів діагностики та лікування.
Їм допомагають три урологи поліклінічного відділення, що ведуть консультативний прийом в поліклініці госпіталю. У відділенні наявні дво- та п’яти-місні палати, холи
для відпочинку та реабілітації хворих, маніпуляційні, перев’язочні, цистоскопічна, ординаторська, сестринська та кімнати господарського призначення; дієтичне харчування.

Відділення надає допомогу хворим з такими захворюваннями:
– Запальні захворювання сечостатевої системи;
– Сечокам’яна хвороба;
– Аденома передміхурової залози;
– Злоякісні новоутворення сечостатевої системи;
– Травми сечостатевої системи.

У відділенні виконуються: відкриті операції, застосовуються пластичні, конструктивні та зі збереженням органу операції на нирках і сечовивідних шляхах.

Всі ендоскопічні операції виконуються з використанням найновішого обладнання фірм «КаrlStors»,«АСМI». Шовний матеріал та хірургічний інструментарій фірм АЕSCULAP», «ETІCON», «МАRTIN».
В комплексі з оперативним лікуванням широко застосовуються консервативні методи, широкий спектр фізіотерапевтичних процедур. Впроваджено нові методи лікування: застосування димексидомедикаментозних сумішей при простатиті, електростимуляцію тощо

Лікарі-урологи – члени ассоціації урологів У країни, протягом приймали участь у роботі:
II міжнародної конференції з ендоурології в м. Яремча,
IV Європейської школи урологів в м. Одеса, в одноденних майстер-класах, які проводили провідні спеціалісти України, Росії та Польщі,
Науково-практичній конференції «Новітні стратегії лікуванн я СНСШ при ДГПЗ», засіданні Львівського обласного урологічного товариства, Науково-практичній конференції « Малоінвазивні методи лікування в урології». Науково-практичній конференції « Фармакотерапія в сексології, андрології, урології».
Медичні сестри урологічного відділення неодноразово займали призові місця в конкурсі медсестер «Краща за професією».

Бучма Ігор Михайлович – завідувач урологічного відділення, урогаг вищої кваліфїкаційної категорії.  В 1985р. закінчив Львівський державний медичний інститут.  Член асоціації урологів України та обласного урологічного товариства,учасник міжнародних та науково-практичних конференцій урології та андрології.

Боржієвський Анатолій Кайтанович -уролог вищої кваліфікаційної категорії.
Іжицький Костянтин Михайлович – уролог вищої кваліфікаційної категорії.
Семчишин Юрій Романович – уролог вищої кваліфікаційної категорії.
Бондарчук Володимир Вікторович – уролог другої кваліфікаційної категорії
Горохов Андрій Валерійович – уролог другої кваліфікаційної категорії

У відділенні працюють 19 молодших медпрацівників та 23 медичні сестри.

Розташування: корпус А і Б / 4-й поверх / кабінети

У відділенні наявні дво- та п’яти-місні палати, холи для відпочинку та реабілітації хворих, маніпуляційні, перев’язочні, цистоскопічна, ординаторська, сестринська та кімнати господарського призначення; дієтичне харчування, кабінет зав відділення, їдальня, палати з №№ 1-10 і 11-20

Графік роботи: 9:00-17:00

Телефони: 296-11-42

 

4.9 (97.34%) 188 votes