ЛОР відділення

Оториноларингологічне відділення – структурний підрозділ КНП ЛОР “Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи”

Після проведення реорганізації 21 січня 1988 року і перебазування госпіталю у новозбудовані приміщення у м.Винники було створено нове оториноларингологічне відділення на 40 ліжок згідно наказу Управління охорони здоров’я.

Відділення забезпечує кваліфікованою допомогою інвалідів війни та армії, учасників бойових дій, учасників війни, репресованих, учасників АТО, членів сімей загиблих воїнів, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, осіб прирівняних за пільгами, переселених з Кримської АР, Донецької та Луганської обл., або інших територій бойових дій, самотніх похилого віку, дітей війни. ЛОР-відділення надає лікувальну, діагностичну, консультативну та ургентну допомогу, в робочий час – хворим з ЛОР-патологією.

У 2008 році одні з перших у Західному регіоні України лікарі відділення впровадили нові сучасні методики малоінфазивної ендоскопічної ринохірургії. Щороку у відділенні стаціонарно лікуються понад тисячу пацієнтів, оперативне втручання проводиться біля 90% пацієнтам.

У відділі є 5, 3 та 2-місні палати, маніпуляційна, перев’язочна кімнати, санвузли, душові кімнати, ванна, кімнати чергових медсестер, лікарів, їдальня, підсобні приміщення.

Відділення надає допомогу хворим з такими захворюваннями:
– скривлення переділки носа з порушенням функції носового дихання
– хронічні риносинусити (бактеріального і грибкового походження)
– поліпозні риносинусити
– гіпертрофія носових раковин з порушенням функції носового дихання
– аденоїдні вегетації
– гострі і хронічні захворювання вух
– зниження слуху різного ґенезу
– хронічні тонзиліти, фарингіти, ларингіти.

Операції проводяться в операційному блоці. Всі ендоскопічні операції виконуються з використанням найновішого обладнання фірм «Storz» і «Olympus».

Малі хірургічні втручання та маніпуляції проводяться в перев’язочній ЛОР-відділу. До останніх відносяться інстіляції, інсуфляції, ін’єкції та блокади, пункції синусів, абсцесів, абсцесотомії, мірінготомії, біопсії ЛОР-органів. Гістологічні дослідження проводяться в гістологічній лабораторії госпіталю.

У відділенні широко використовуються можливості інших структурних підрозділів госпіталю, що сприяє своєчасній та точній діагностиці отоларингологічної патології, впровадженню сучасних економічно-ефективних методів діагностики та лікування.

Наше відділення активно співпрацює з отоларингологічними відділегннями ЛОКЛ і ЛОРЛДЦ, консультуються кафедрою оториноларингології медуніверситету.

Лікарі-оториноларингологи є членами асоціації оториноларингологів України, приймають участь в міжнародних, всеукраїнських конференціях і семінарах.

У відділенні працює 3 лікаря.

Лікарі відділення:

Чушак Ігор Мирославович – завідувач отоларингологічного відділення, вища категорія, стаж роботи 31 рік.
Радовенчик Петро Петрович – лікар-ординатор, вища категорія, стаж роботи,  30 років.
Чушак Захар Ігорович – лікар-ординатор, сертифікат спеціаліста, стаж роботи, 3 роки.

Загальний склад персоналу відділення 17 осіб, у тому числі медсестринський і санітарський склади.

Розташування: головний корпус госпіталю, 3 поверх.
Палати №№ з 1 по 12, на решті кабінетів інформаційні таблички.

Графік роботи: з 9.00 до 17.00

Телефони: 296-11-28

 

3.5 (69.33%) 60 votes